7 juli 2017 8 x bekeken

Compliancy Management en Excel

De markt voor online leren groeit elk jaar gemiddeld met 20%. Volgens een recent onderzoek uitgevoerd door Markteffect is online leren zelfs de populairste leerstijl aan het worden van de toekomst.

Daarnaast komen er ook steeds meer regels vanuit de overheid en Brussel dat bedrijven verplicht zijn om iets te doen aan het talent en ontwikkeling van hun personeel (Compliancy eisen). Hierbij kunt u denken aan verplichte trainingen en opleidingen op het gebied van veiligheid, werken met patiënten of werken met gevaarlijke stoffen. Om deze compliancy eisen te managen gebruiken bedrijven nog steeds grote Excel Sheets of verschillende spreadsheets.

Naast dat het foutgevoelig is om dit soort gegevens bij te houden in losse bestanden is het totaal niet efficiënt en kost het je dagelijks onnodig veel tijd.

Waarom Compliancy management foutgevoelig is met Excel?

Elke handmatige aanpassing in een dergelijk document brengt een zekere foutrisico met zich mee. Je moet het bestand openen, de juiste medewerker zoeken, de juist resultaten bijwerken, nascholingstermijn aanpassen en bestand weer opslaan. Daarbij heb je ook nog te maken met allemaal externe factoren zoals de in en uitstroom van personeel en medewerkers die van functie veranderen. Je kunt dus wel begrijpen dat de compliancy eisen van je medewerkers op deze manier in gevaar komen.

Waarom zou je als bedrijf de compliancy van je medewerkers in Excel willen bijhouden als hier software voor is? Vaak merken wij vanuit onze klanten dat dit om geld gaat. En wellicht was dit vroeger ook een goed argument omdat dergelijke software oplossingen toen der tijd inderdaad de nodige investeringen vroegen aan een bedrijf. LearnLinq is een Learning Management Systeem dat oplossing biedt voor al deze bedrijven die nog met Excel bestanden werken voor Compliancy Management en of het bijhouden van de trainingen en of certificeringen van medewerkers.

LearnLinq heeft het juiste abonnement voor elk bedrijf, geen hoge implementatie kosten of trainingen maar je kunt direct zelf aan de slag.

Met LearnLinq LMS heb je met één druk op knop inzicht in de kennis en bevoegdheden van je medewerkers. Waarbij je voortaan cursusadministratie, compliancy management en E-learning in één geïntegreerde oplossing hebt. Dus weg met Excel en “Welkom” LearnLinq.

Meer informatie?