12 juni 2017 261 x bekeken

Voordat we beginnen, zoomen we heel even in op “wat is nu eigenlijk E-learning is”? Onder E-learning verstaan we leersituaties, waarbij gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van internettechnologie. De content wordt geleverd via een webbrowser over het Internet of het intranet. Hierdoor is E-learning zeer geschikt voor afstandsleren. Velen definiëren E-learning als een overkoepelend begrip dat wordt gebruikt om een reeks van applicaties en processen te dekken, zoals web-based training, virtuele klaslokalen, online toetsing en digitale samenwerking.

Waarom E-learning samengaat met een LMS als LearnLinq?

Vaak is de focus van E-learning om het aantal klassikale trainingen terug te brengen, medewerkers meer tijdsonafhankelijk te laten leren of de opleidingskosten te drukken.

Het succes van E-learning is echter afhankelijk van het juist faciliteren van dit hele proces. Zit er bijvoorbeeld een geldigheid aan een E-learning module of dient een module na een bepaalde periode weer herhaald te worden? Dat moet een LMS voor u afhandelen.

De juiste module op het juiste moment  aan de juiste personen aanbieden. De behaalde resultaten wil je daarna automatisch weggeschreven hebben in de administratie en in het portfolio van de medewerker. Een Leer Management Systeem als LearnLinq zorgt er voor dat je dit soort zaken automatisch verlopen met zo min mogelijk handelingen.

Zelf ontwikkelen van E-learning?

Vandaag de dag is het heel eenvoudig om zelf E-modules te ontwikkelen. Mits je uiteraard beschikt over de juiste tools om dit te doen. LearnLinq is partner van Easygenerator, een E-learning authoring tool. Easygenerator is gevestigd in Rotterdam en is actief in meer dan 44 lanE-learning LMS LearnLinqden. Easygenerator past helemaal bij de ontwikkelfilosofie van LearnLinq. Namelijk eenvoudige, innovatieve en gebruiksvriendelijke software ontwikkelen. Met een online training van maximaal drie uur kan jij voortaan volledig zelfstandig de mooiste modules ontwikkelen.. De modules die u maakt kunnen met drie klikken geïmporteerd worden in LearnLinq om vervolgens aan te bieden aan je medewerkers.

E-learning inkopen?

Naast het zelf ontwikkelen is het uiteraard ook mogelijk om modules in te kopen. Omdat LearnLinq gebruik maakt van een internationaal gecertificeerde SCORM player kun je E-modules inkopen bij leveranciers over de hele wereld.E-learning tool

Uiteraard hebben wij de afgelopen jaren al vele contacten bij leveranciers gedaan waarmee wij je in contact kunnen brengen. Wij beschikken over een groot netwerk van e-learning leveranciers. Vanzelfsprekend kunnen we je daarmee in contact brengen of een advies geven.

Naast het inkopen is het ook mogelijk om E-modules uit te wisselen met klanten, relaties of het eigen netwerk. Belangrijkste voorwaarde is dat ook zij gebruik maken van SCORM (en binnenkort LTI)

Conclusie?

Wil je met E-learning aan de slag en zoek je een systeem dat jou kan helpen bij het organiseren en uitrollen van modules richting je medewerkers? Dan is LearnLinq zeker het overwegen waard om twee weken volledig gratis uit te proberen. De eenvoud van LearnLinq zorgt ervoor dat je direct zelf aan de slag kunt zonder  dure consultants of dure trainingen. Wil je alleen E-modules ontwikkelen? Neem ook dan contact met ons op. Als partner van Easygenerator mogen wij je 35% korting aanbieden op de tool en geven we een gratis training.

Meer informatie over Easygenerator en of LearnLinq vind je op de website www.learnlinq.com of www.lnm.nl

Tags : , ,