20 juli 2017 13 x bekeken

Slimme technologieën bieden steeds meer mogelijkheden voor het onderwijs. Zo werd de opkomst van e-learning gezien als een kans om traditioneel leren te verbeteren. Al snel werd e-learning door het bedrijfsleven omarmt. Nu, jaren later, is e-learning uit haar kinderschoenen gestapt en vragen veel mensen zich af of e-learning daadwerkelijk beter is dan traditioneel leren. In deze blog vechten de twee manieren van leren het uit in de ring!

Round 1: e-learning

E-learning, ook wel het moderne leren genoemd, is een innovatieve manier om kennis over te brengen. Het is een bewezen methode voor een effectieve aanpak van het managen van kennisoverdracht en compliance eisen.

Met name de flexibiliteit maakt e-learning aantrekkelijk voor het bedrijfsleven. Medewerkers hebben namelijk 24/7 toegang tot de persoonlijke leeromgeving. Dit biedt de medewerker de gelegenheid om de cursussen zelf in te plannen en op eigen tempo te volgen. Naast veel tijdbesparing heeft e-learning ook een besparende werking op overheadkosten doordat een docent, een leslocatie en reistijd niet nodig zijn.

Eveneens kunnen met elearning complexe leeronderwerpen eenvoudig weergeven worden, omdat elearning audio, animatie, video, simulatie en online bronnen kan bevatten.

Een ander punt wat e-learning voor het bedrijfsleven aantrekkelijk maakt, is het initiatief “een leven lang leren” welke in het leven is geroepen door de rijksoverheid.

Round 2: traditioneel leren

Traditioneel leren, ook wel face-to-face leren genoemd, is klassikaal onderwijs waarbij een docent uitleg geeft aan een of meerdere medewerkers. Van oudsher kent men deze vorm van leren welke wordt gezien als de meest krachtige vorm van onderwijs, maar tegelijkertijd ook als de meest inefficiënte vorm van onderwijs. De kracht van traditioneel leren zit in de hoge mate van interactie, omdat er altijd een docent in het klaslokaal aanwezig is. Traditioneel leren wordt daarom ook aangeraden als toepassing in het basisonderwijs.

Round 3: de winnaar

De voordelen van elearning wegen op tegen de voordelen van traditioneel leren. Toch blijft traditioneel leren essentieel in een solide leertraject. Een combinatie van beide leervormen kan ook plaatsvinden, het zogenaamde blended learning. Al met al zijn de belangrijkste verschillen tussen elearning en traditioneel leren samen te vatten in het volgende:

  • Beschikbaarheid: medewerkers hebben 24/7 toegang tot de persoonlijke leeromgeving. In tegenstelling tot traditioneel leren waarbij je afhankelijk bent van een docent en locatie.
  • Ondersteuning: complexe leeronderwerpen kunnen met e-learning eenvoudig weergeven worden, omdat elearning audio, animatie, video, simulatie en online bronnen kan bevatten. Met traditioneel leren maak je meer gebruik van de interactie mogelijkheden met de andere deelnemers in de groep.
  • Personalisatie: de flexibiliteit van e-learning zorgt ervoor dat medewerkers op eigen tempo kunnen leren. Met traditioneel leren wordt het tempo hoofdzakelijk bepaald door de groep.

Meer informatie over dit onderwerp vind je op onze website of bij onze partner.