29 juni 2017 451 x bekeken

Leer Management Systeem LearnLinq

Het kiezen van een goed Leer Management Systeem is een belangrijke keuze om te maken. Maar wat is nu een goed Leer Management Systeem en waar moet deze aan voldoen? Wij hebben een aantal kenmerken van een goed LMS voor jou op een rij gezet.

SaaS

SaaS, de afkorting voor Software as a Service, is het aanbieden van applicaties via het internet als een service. Andere benamingen zijn cloud software of gehost software. De voordelen van de cloud maken haar onmisbaar in softwareland. Zo hebben medewerkers 24 uur 7 dagen in de week toegang tot hun persoonlijke leeromgeving. En heb je zelf geen omkijken meer naar technisch beheer en of updates van het LMS. Zo kan jij je volledig focussen op je dagelijkse werkzaamheden.

Betaalbaar

Het verdienmodel van een Leer Management Systeem bestaat in de meeste gevallen uit een staffelprijs en éénmalige implementatiekosten (consultancy uren en trainingen). Hierdoor is een LMS voor kleine (bedrijf)organisaties vaak onbetaalbaar. Door zowel het Leer Management Systeem volledig SaaS aan te bieden als alle service kunnen de kosten gereduceerd worden. Zo hen je bij LearnLinq weinig tot geen implementatiekosten met als resultaat dat de “total cost of ownership” van LearnLinq als zeer laag wordt ervaren.

Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijkheid staat in softwareland steeds hoger in het vaandel. Zeker wanneer de applicatie ook gebruikt moet worden door medewerkers, docenten en managers. Het is een trend om software (de usability) zo gebruiksvriendelijk en eenvoudig mogelijk te maken. Dit zorgt er voor dat elke gebruikersrol volledig zelfstandig met de software overweg kan. LearnLinq maakt gebruik van het Google Material Design. Dit is het designfilosofie van Google ontworpen om de meest complexe situaties overzichtelijk en eenvoudig te weergeven.

Eenvoud

Naar gebruiksvriendelijk moet een Leer Management Systeem ook helder en overzichtelijk zijn. Het systeem moet de gegevens weergeven dit op dat moment belangrijk zijn, weg mey onnodige data of knoppen! Of het nu om de planner, de medewerker of de manager gaat, iedereen moet direct zien wat er van hem of haar verwacht wordt in zijn persoonlijke leeromgeving. Een overzichtelijke interface met heldere dashboards is voor een Leer Management Systeem dan ook een “must have” om het optimale uit je medewerkers te halen.

Opleidingsprocessen kunnen automatiseren

Een Leer Management Systeem moet ondersteunend zijn aan HR. Voorheen werden opleidingen en trainingen vaak gepland vanuit losse Excel sheets en spreadsheets. Dit kost erg veel tijd en is ook zeer gevoelig voor fouten. Met een LMS als LearnLinq kan je alle processen omtrent cursusplanning, compliance management en/of E-learning automatiseren. Denk aan het plannen van opleidingen en bijbehorende faciliteiten, koppelen van docenten, het versturen van uitnodigingen en of certificaten, het inzichtelijk krijgen wie welke opleiding heeft gevolg of nog moet volgen.

Mobiel

Een goed Leer Management Systeem moet ook mobiel goed bereikbaar zijn voor de medewerkers. Zowel jongeren als ouderen zijn vandaag de dag bijna allemaal in het bezit van een smartphone. Naast dat mobiel het makkelijker maakt voor medewerkers om inzicht te krijgen in zijn opleidingsgegevens. Heeft mobiel een versterkte werking in het notificeren van medewerkers wanneer bijvoorbeeld een bepaalde training komt te verlopen.

Van centraal naar decentraal

Een Leer Management Systeem moet in staat zijn om de verantwoordelijkheden neer te leggen daar waar ze thuishoren. Zo ontstaan er bijvoorbeeld bij ziekenhuizen en grote zorgorganisaties steeds meer zelfsturende teams/afdelingen. Deze teams/afdelingen hebben behoefte in een stukje zelforganisatie op het gebied van hun opleidingen. LearnLinq maakt dit mogelijk door gebruik te maken van een unieke rol genaamd Compliance Area Managers.

Forecasting

Een Leer Management Systeem moet in staat zijn om inzicht te geven in de opleidingsbehoefte van de organisatie. Wie moet welke trainingen nog doen, wie heeft welke training gevolgd en welke trainingen komen binnenkort te verlopen? LearnLinq maakt hiervoor gebruik van Compliance Area’s. Aan een Compliance Area worden opleidingen en eisen gekoppeld aan personen, functies, werkplekken en/of locaties. Met als resultaat/doel dat je als organisatie ten alle tijden beschikt over bevoegd bekwaam en gecertificeerd personeel en dit ook kan aantonen bij een eventuele audit.

Content en techniek onafhankelijk

Een goed Leer Management Systeem moet in staat zijn om E-learning modules van verschillende leverancier af te spelen. Als organisatie wil je namelijk niet volledig afhankelijk zijn van één leverancier. LearnLinq beschikt bijvoorbeeld over een internationaal gecertificeerde SCORM player.

LearnLinq LMS

Ben jij je aan het oriënteren naar een LMS voor jou organisatie? Laat je verassen door de mogelijkheden van LearnLinq en start een gratis trial via www.learnlinq.com.

Tags : ,