5 maart 2020 130 x bekeken

Afgelopen week heeft LearnLinq een update gehad, waarin een aantal nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd. Nu is het bijvoorbeeld mogelijk om presentielijsten uit te printen en optionele leeractiviteiten toe te voegen aan leerpaden. Maar er is meer! In deze blog een overzicht van alle nieuwe mogelijkheden.

Volg je persoonlijke leerprogressie

LearnLinq beschikte al over een uitgebreid Team Voortgang Dashboard waarin je eenvoudig de leerresultaten van jouw organisatie, afdeling, en medewerkers kunt volgen. Bovendien kunnen individuele gebruikers hun progressie binnen een leerpad volgen aan de hand van een voortgangsbalk. Deze functionaliteit is verder uitgebreid. Binnen een leerpad wordt nu aangegeven hoeveel leeronderdelen de gebruiker nog moet afronden. Een handige functionaliteit die de software nog gebruiksvriendelijker maakt en meer overzicht geeft voor de gebruikers.

Print de presentielijst uit

Binnen LearnLinq kan een trainer eenvoudig de presentielijsten bijwerken. Vervolgens wordt de presentielijst binnen de software verwerkt. Een efficiënte manier die eenvoudig de aanwezigheid bij cursussen inzichtelijk maakt. Het komt soms voor dat presentielijsten ook uitgeprint moeten worden aangeleverd. Vanaf nu is het vanaf nu mogelijk om presentielijsten af te drukken. Het template van deze presentielijsten is gemakkelijk binnen de software te maken. Je bepaalt dus
zelf hoe jouw presentielijst eruitziet en wat erop staat. Fijn!

Voeg optionele leeractiviteiten toe aan leerpaden

Leerpaden zijn opgebouwd uit verschillende leeractiviteiten. Voorheen moesten alle leeractiviteiten worden voldaan om een leerpad af te ronden. Echter is het nu ook mogelijk om een optionele leeractiviteit toe te voegen. Wil je graag wat extra leermateriaal toevoegen, maar is dit geen verplicht onderdeel van een leerpad? Maak het optioneel!

Nog eenvoudiger LTI-leeractiviteiten toevoegen

Het is nu nog eenvoudiger om LTI-leeractiviteiten toe te voegen aan de bibliotheek. Beheerders kunnen de key en secret van LTI-providers toevoegen binnen instellingen. Hierdoor wordt een LTI-provider opgeslagen binnen Learnlinq. Vervolgens kun je de leeractiviteiten van deze LTI-providers snel toevoegen door de juiste provider te selecteren in de bibliotheek. Dit werkt een stuk effectiever en voorkomt fouten!

Verfijningen binnen de bibliotheek

Er zijn een aantal kleine verbeteringen gemaakt in de bibliotheek. Wanneer je een leerpad wil wijzigen, kom je een aantal nieuwe iconen tegen. Daarnaast zijn bepaalde knoppen toegelicht met een indicator. Het is nu dus nog makkelijker om een leerpad samen te stellen.

Ben je benieuwd hoe deze nieuwe functionaliteiten eruitzien? Neem dan contact met ons op. Houd daarnaast de roadmap in de gaten om te zien waar onze ontwikkelaars momenteel aan werken.