10 juli 2019 26 x bekeken

Een geweldig voorbeeld van hoe samenwerking tot iets moois kan leiden! Samen met onze partner SafetyHero leveren wij een digitale leeroplossing voor de aankomende Turn Around (TA) van Dow Chemicals in Terneuzen. Een oplossing waarin de combinatie van leerplatform en online training een belangrijk veiligheidsonderdeel kan faciliteren binnen een grootschalig project.

De opdracht

Dow Chemical is één van de grootste bedrijven binnen de chemische sector. Bovendien is de locatie in Terneuzen de op één na grootste productielocatie van Dow Chemical. Gedurende een TA wordt de productie tijdelijk stilgelegd om onderhoudstaken uit te voeren. Een uitdagend project waarin geen ruimte is voor fouten. Iedere uur dat de productie stilligt, is een uur te veel.

Bij de TA in Terneuzen zijn 7.000 medewerkers betrokken. Zowel eigen medewerkers als extern ingehuurde. Om het werkterrein te mogen betreden moet iedereen op de hoogte zijn van de veiligheidsinstructies. Een grote uitdaging. Zeker aangezien deze instructies in maar liefst zeven verschillende talen beschikbaar moeten te zijn.

De oplossing

Onze partner SafetyHero heeft een duidelijke training ontwikkeld inclusief eindtoets. Een training die iedere medewerker kennis laat maken met de benodigde veiligheidsinstructies. Uiteraard beschikbaar in iedere gewenste taal. Deze training wordt aangeboden aan de 7.000 medewerkers via LearnLinq. Iedere medewerker ontvangt in LearnLinq een eigen certificaat. Zo kan is iedere medewerker aantoonbaar bevoegd om deel te mogen nemen aan de TA. Daarnaast is er een compleet overzicht van de leerresultaten beschikbaar in het Team Voortgang Dashboard. Op deze manier borgt LearnLinq veiligheid en bekwaamheid.

Dit project is een prachtig voorbeeld van hoe online leren ook bij grootschalige projecten kan worden ingezet. Dankzij de nauwe samenwerking tussen SafetyHero en LearnLinq is het mogelijk om unieke trainingen aan te bieden via een krachtig platform. Benieuwd of wij jou kunnen helpen met leeruitdagingen die spelen in jouw organisatie? Laat het ons weten!