30 april 2021 145 x bekeken

Wat ben ik trots op het team! Na de tegenvaller [voor iedereen] dat de release eind maart niet door kon gaan zoals gepland, staat de groepenfunctionaliteit nu dan echt live.

Wat hebben we met het team hard gewerkt de afgelopen periode. Aan de ene kant aan de te ontwikkelen functionaliteiten (dit doen we aan de hand van uitgewerkte user stories, lees ook het blog van Jason Payne, onze Principal Engineer daarover). Aan de andere kant hebben we veel getest en bevindingen opgelost – die kom je nou eenmaal tegen tijdens je ontwikkelproces. Ook zijn we gestart met verschillende zaken die we verderop in Q2 zullen opleveren. Die parallelle ontwikkeling voelt voor ons als team heel goed, omdat we daardoor met regelmaat ook alvast kleinere dingen kunnen oplossen of uitleveren. Dat levert een positief gevoel op!

Zoals alle functionaliteiten, had ook de groepenfunctionaliteit een aantal designslagen nodig. We moesten scherp krijgen hoe de verschillende onderdelen het beste met elkaar konden samenwerken, om het voor de eindgebruiker zo efficiënt en eenvoudig mogelijk te laten werken. Daarmee verdiepten we onze user stories. Om dit concreter te maken: aan de achterkant moet er van alles geregeld worden via zo’n functionaliteit: bijv. de geautomatiseerde consequenties als iemand in dienst komt (een deelnemer wordt lid van systeemgroepen en samengestelde doelgroepen, waarbij de e-learning wordt uitgedeeld). Het omgekeerde gebeurt als een deelnemer uit dienst gaat. Je kunt je voorstellen dat dit best wat voeten in aarde heeft!

Wat ik persoonlijk heel gaaf vind is dat je een groep centraal kunt koppelen aan meerdere doelgroepen. Met één handeling deel je voor die hele groep de geselecteerde e-learnings uit. Superhandig toch?! Zoals je weet, kon dit nu nog niet in LearnLinq. Dit vonden wij van zo veel toegevoegde waarde voor al onze klanten, dat we hier extra hard voor gewerkt hebben om dit ook direct uit te kunnen leveren bij go-live.

De groepenfunctionaliteit in een aantal bullet points:

  • Groepen kun je samenstellen op basis van functietitel, organisatorische eenheid, kenmerken (uniek persoon, dienstverband) of op basis van een generieke groep.
  • Groepen leg je centraal vast, en kun je inzetten om e-learning uit te delen aan de verschillende door jou samengestelde groepen.
  • De groepen zijn dynamisch, dus zij worden op basis van een wijziging in het systeem automatisch bijgewerkt.
  • Groepen zet je in voor het uitdelen van een (verplichte) e-learning.
  • Maximale flexibiliteit doordat je medewerkers, functietitels, organisatorische eenheid, of een groep kunt uitsluiten voor een e-learning, of juist kunt toevoegen.
  • De groep ‘iedereen’ rollen we zo snel mogelijk na oplevering van de groepenfunctionaliteit uit.

Deze functionaliteit is niet alleen een op zich staande functionaliteit, maar ook de basis voor bijvoorbeeld:

  • het autoriseren van de catalogus
  • het fiatteren en
  • het instellen van de verschillende rollen en hun permissies (bijv. wie mag plannen, wie mag de voortgang zien van de verschillende teamleden, wie mag welke agenda’s inzien, e.d.).

Deze functionaliteiten ontwikkelen we na de oplevering van de groepenfunctionaliteit. Bekijk de roadmap voor meer details.

Wat gebeurt er met mijn al ingestelde doelgroepen?

De groepen die je al eerder hebt samengesteld blijven bestaan. Dus alles wat aangemaakt was aan groepen en al gekoppeld stond aan een e-learning is in deze nieuwe release voor jouw organisatie meegenomen en kun je dus nog steeds vinden in jouw LearnLinq omgeving (maar dan in de nieuwe versie van de groepenfunctionaliteit).

Meer info?

In april gaf ik een webinar over deze nieuwe functionaliteit. Kijk het webinar hier terug. Of zoek op ‘groepenfunctionaliteit’ in Intercom, om aan de slag te gaan met de vernieuwde functionaliteit.

Auteur


Martin Seegers

Tags : , ,