1 februari 2021 44 x bekeken

Onlangs droeg Martijn van den Berg het productmanager-stokje over aan Martin Seegers. Vandaar dat dit blog vanaf nu Martin’s blog is! Martin vertelt je in dit blog regelmatig over het werk achter de schermen, nieuwe releases en toffe plannen.

Achter de schermen

2021 is meteen enthousiast gestart bij het development team van LearnLinq. De afgelopen paar weken is er veel tijd aan werk achter de schermen besteed – denk hierbij bijvoorbeeld aan bug fixes, nieuwe collega’s verwelkomen en inwerken, en projecten opnieuw structureren door voortschrijdend inzicht. Al met al gaf dit ons als team meteen al weer goede nieuwe energie voor het nieuwe jaar!

Update over de groepenfunctionaliteit

In het blog van december gaf Martijn al een sneak preview over de groepenfunctionaliteit. Dit wordt een hele mooie feature! Na heel wat voorbereidend werk aan de achterkant, zijn we nu flinke stappen aan het zetten voor de gebruikersinterface. Omdat er op veel plekken binnen LearnLinq gebruik gemaakt wordt van deze functionaliteit, komt hier nog best veel bij kijken. Maar dat maakt het ook juist spannend en leuk om aan te werken!

Gaandeweg bleek ook dat het slimmer zou zijn om deze functionaliteit breder te trekken, zodat we verschillende losse onderdelen die er eigenlijk ook bij horen, tegelijkertijd kunnen opleveren in plaats van in kleine brokjes. Zo proberen we er ook direct rekening mee te houden dat het eenvoudig in te richten is. Dat is wellicht nu iets meer werk, maar dat scheelt de beheerder uiteindelijk aanzienlijk.

Uit welke onderdelen bestaat deze grote functionaliteit nou eigenlijk? Met de nieuwe groepenfunctionaliteit kun je:

  1. Groepen gebruikers samenstellen uit bijv. verschillende functies, dienstverbanden en afdelingen – deze kun je dan gebruiken voor het toewijzen van leerpaden;
  2. Groepen gebruikers en individuele gebruikers uitsluiten van bepaalde leerpaden;
  3. “Iedereen” ook als mogelijke groep inzetten.

We verwachten de gehele functionaliteit in maart op te kunnen leveren.

Ondertussen…

…werken we hard aan features en functionaliteiten voor de komende periode. Én werken we aan het continu verbeteren van LearnLinq. Hoe we dat doen? Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig met de ontwikkeltaal; deze wordt aangepast voor de toekomst. Hierbij is als eerste het gedeelte voor de lerende aan de beurt. Logische brokken binnen LearnLinq worden de komende kwartalen omgezet naar een nog gebruiksvriendelijker look & feel. Zodat LearnLinq zelf én voor organisaties klaar is voor de toekomst. Dat geeft mij als productmanager veel energie!

Auteur


Martin Seegers

Tags : ,