31 maart 2021 75 x bekeken

Ken je dat, dat je met heel je hoofd en hart wilt dat iets slaagt, maar dat je op een gegeven moment toch moet inzien en toegeven dat het niet haalbaar is? Nou, zo’n moment had ik dus gister. De nieuwe groepenfunctionaliteit staat zo goed als klaar en is bíjna volwassen genoeg om vrij te geven… maar toch zijn we nog niet zeker genoeg dat ze 100% op eigen benen kan staan. We hebben daarom moeten besluiten de release een maand uit te stellen.

Tja, een harde dobber voor iedereen. Ons ontwikkelteam werkt er hard aan, er wordt ge’designed’, ontwikkeld, getest… het is een continue cirkel van verbetering. En toch voelt het alsof we haar nog niet optimaal hebben staan. Optimaal… dat betekent in mijn hoofd dat klanten er écht van op aan kunnen dat een nieuwe functionaliteit (zeker zo’n grote verandering als de groepenfunctionaliteit) geen verstoringen geeft in hun processen. En ‘groepen’ zoals het nieuwe onderdeel bij ons is gaan heten, heeft impact op het hart van de LearnLinq applicatie; het is verbonden met de organisatiestructuren van al onze gebruikers.

Daarom vind ik het belangrijk dat we het zekere voor het onzekere nemen. Wij staan immers voor de goede kwaliteit van onze leeroplossingen. Dus hebben we moeten besluiten om een maand extra de tijd te nemen om uitgebreider te kunnen testen en optimaliseren. (Dit doen we overigens in een aparte omgeving, dus daar ondervinden klanten geen hinder van.)

Wat kun je straks verwachten van de groepenfunctionaliteit?

Leerpaden kunnen nu alleen aan functies en aan bedrijfsonderdelen gekoppeld worden. Met de nieuwe groepenfunctionaliteit kun je centraal een groep samenstellen (ook functie-overstijgend) en die groep in één keer aan een leerpad koppelen, en je kunt ook een (sub)groep uitsluiten.

In mijn volgende blog (eind april) én in mijn webinar op woensdag 21 april om 11.00 vertel ik je er graag meer over! Meld je nu aan.

Roadmap

We zullen de nieuwe functionaliteit dus in de eerste week van mei beschikbaar maken. Deze verschuiving heeft invloed op andere features die gepland zijn, ook die zullen een maand doorschuiven op onze roadmap. We vragen hiervoor jullie begrip; zekerheid en stabiliteit gaat wat ons betreft voor alles. Heb je een vraag of zorg naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op.

Auteur


Martin Seegers

Tags : ,