4 juni 2020 239 x bekeken
“Wij, Saxenburgh, zijn 22 april online gegaan met JEL ‘Jouw Eigen Leerportaal’ (LearnLinq) na bijna 4 maanden voorbereiding. Een mooi systeem. We zijn er blij mee!”, deelt Karin van Basten trots mede op LinkedIn. Karin werkt op de afdeling Opleiden & Ontwikkeling en zorgt onder andere voor het functioneel beheer van het Leer Management Systeem JEL. Naast de overgang van EduManager en Ilias naar de leeromgeving van LearnLinq, maakt Saxenburgh ook gebruik van de Zorgpad Professional leerpaden: online bij- en nascholing voor zorgprofessionals.

Werken met plezier

Binnen Saxenburgh staat de mens centraal. Daarbij ligt het accent op gezondheid, wonen, welzijn en het verlenen van de best mogelijke medische-, ouderen-, thuis- en revalidatiezorg. Saxenburgh heeft een  heldere visie: ‘Wonen zoals thuis en werken met plezier’. Werknemers vertellen waarom ze zo graag werken binnen Saxenburgh. “Iedereen is welkom en wordt geaccepteerd zoals diegene is” “Bewoners en patiënten staan voorop” en “We vragen ons hier altijd af: Wat kan ik vandaag doen om het voor hem of haar nóg beter te maken?” Dat laatste aspect is precies de reden waarom het nieuwe leerplatform JEL zo goed is ontvangen bij de ruim 2000 medewerkers.

Dit moet slagen!

Dick Pieren, consultant bij Noordhoff, is nauw betrokken geweest bij de implementatie: “Uiteraard is het essentieel om zo’n migratie zo goed en veilig mogelijk te realiseren. Het uitgangspunt van de implementatie was heel simpel: dit moet slagen! Je hoeft niet technisch te zijn om vanuit HR LearnLinq door te voeren binnen je organisatie. Het werkt wel in je voordeel als je de logica inziet van een dergelijk systeem.” Dick is razend enthousiast dat de migratie is geslaagd en dat de eerste geluiden uit het werkveld positief zijn.

Actuele trends in leren in de zorg

Zijn collega Jan Kees Bos (senior accountmanager) vult aan: “Met LearnLinq sluiten we aan bij actuele trends in leren in de zorg. Wij zien een toenemende behoefte aan werkplekondersteuning en op maat gemaakte, gepersonaliseerde leerpaden. Saxenburgh ziet dit ook en is met deze grote stap voorwaarts een inspirerende organisatie voor andere zorginstellingen.” Jan Kees geeft aan dat de projectevaluatie afgelopen week opbouwend en geslaagd was. “Heldere en mooie succesfactoren kwamen voorbij. Er is ook een rode draad zichtbaar waar onze verbeterpunten liggen. Zo leren we van elkaar!” Vanwege de coronacrisis heeft Saxenburgh de feestelijke lancering van JEL uitgesteld naar september. Tegen die tijd deelt Martina de Vos, adviseur Opleiden & Ontwikkeling bij Saxenburgh, graag haar ervaringen en visie over leren in de zorg.