Maak kennis met Anja van der Voet (49), Opleidingscoördinator en Nel Knottenbeld (61), Persoonlijk begeleider, Leerlingbegeleider en Verzorgende-IG/PB. Beiden werken bij De Merwelanden, een woon- en zorgcentrum voor ouderen in Dordrecht. En beiden zien werken én leren in de zorg als een mooie missie. Nel: “Ik zou gek worden als ik dit werk niet meer kon doen.” Anja: “Wie zich constant ontwikkelt, biedt de beste zorg.”

Anja: “Hoewel ik nog maar twee jaar bij De Merwelanden werk, zit ik al 28 jaar in het vak. Ik begon bij de thuiszorg, ging in opleiding en groeide steeds verder door. Mijn doel is altijd geweest om mensen zolang mogelijk hun eigen regie te laten houden. Ze daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen. Sinds dertien jaar sta ik niet meer aan het bed maar ik weet nog altijd hoe dat is. Ik ken de dilemma’s op de werkvloer en ben me bewust van knelpunten zoals tijdsdruk en personeelstekort. Als Opleidingscoördinator zorg ik dat onze medewerkers voldoende bijgeschoold worden, vakbekwaam en bevoegd zijn én blijven. We proberen de ontwikkelingen in de maatschappij die zorgen voor werkdruk bij te blijven met scholing.”

Mondkapjes op, handen wassen

Nel: “Ik sta al 33 jaar aan het bed en zou gek worden als ik dat niet meer kon doen. Ik ben een van de gelukkigen die van haar hobby haar werk heeft kunnen maken. Het werk is wel veranderd. Toen ik begon, was de druk minder hoog. Onze cliënten waren jonger en fitter. Nu komen veel mensen pas bij ons binnen als ze al ver over de negentig jaar zijn. Ze hebben intensievere zorg nodig. Corona maakt het werk nog pittiger. Ik ben moe in mijn hoofd van het steeds moeten denken ‘mondkapje op, handen wassen, enzovoort’. Ik kan minder op gevoel doen.”

Nieuwsgierig zijn

Anja: “Nel is bij uitstek een medewerker die is meegegroeid met de organisatie en met alle ontwikkelingen in de zorg. Dat doet ze door constant te leren, door steeds nieuwsgierig te zijn. Ze past daarmee heel goed bij de visie op leren die we twee jaar geleden geïntroduceerd hebben. Bij die visie hoort een mooie drietrapsraket: to go, to grow, to glow. ‘Go’ staat voor de vaardigheden die horen bij je functie en die je nodig hebt om die functie goed uit te voeren. ‘Grow’ gaat over de ontwikkeling die je wil doormaken en waar je een opleiding of training voor nodig hebt. ‘Glow’ heeft te maken met persoonlijke groei, iets doen waar je blij van wordt. Een medewerker die bezig is met alle drie de levels, heeft plezier in zijn werk en levert de beste zorg die een mens kan bieden.”

“Ik ben een aanpakker, wil meteen doén, en dat kan bij LearnLinq heel goed.”

Nel: “Om de drie jaar fris ik mijn basisvaardigheden op. Zoals intramusculair prikken; daar moet je als verpleegkundige gewoon altijd handig in zijn. Of hygiëne: je moet gewoon haarfijn weten hoe je hiermee om moet gaan. Daarnaast krijg ik met LearnLinq de kans om bijvoorbeeld mijn tanden te zetten in de leerpaden Depressie en Thuiszorg. Mooie aanvullingen op de kennis die ik al heb!”

Geen papierwinkel meer

Anja: “We gebruikten voorheen Mijn Noordhoff Health en zijn begin 2019 overgestapt naar LearnLinq, ZorgPad Professional en de Vilans Assessor. We voegen zelf leerpaden en modules van ZorgPad Professional toe en halen in een handomdraai rapportages uit het platform. Daarmee zien we in één oogopslag hoe het ervoor staat met de vakbekwaamheid en bevoegdheid van onze medewerkers. Dat is niet alleen fijn voor onszelf maar ook voor de Inspectie die eens in de twee jaar aanklopt. Waar we vroeger een hele papierwinkel moesten overhandigen, kunnen we nu een overzichtelijke uitdraai laten zien, die ook nog eens betrouwbaarder is dan de Excels van weleer.”

Go, Grow en Glow

“LearnLinq is er voor al onze zorgpersoneel, intra- en extramuraal, van de medewerker wonen op de huiskamers tot aan onze wijkverpleegkundigen. In LearnLinq is ruimte voor Go, Grow en Glow. Aan elke functie worden verplichte leerpaden toegekend; deze moet iedere medewerker met die functie doorlopen. Daarnaast kan iedereen zelf leerpaden kiezen die hij wil doen. En met de integratie van GoodHabitz bieden we onze medewerkers allerlei niet zorg-gerelateerde e-learnings, bijvoorbeeld over goed voor je brein zorgen, ontspannen en de Engelse taal.”

Meteen aan de slag

Nel: “Ik maak graag en veel gebruik van LearnLinq. Voor iemand die altijd alles wil weten is dit platform echt een genot. Je ziet heel duidelijk wat je moet leren en wat je mag leren. En je kunt meteen aan de slag. Ik ben een aanpakker, wil meteen doén, en dat kan bij LearnLinq heel goed. Toen Covid-19 de kop opstak, wilde ik leren hoe ik hiermee om moest gaan. LearnLinq bood me de handvatten om actuele zorg te kunnen bieden. Met LearnLinq kom ik altijd goed beslagen ten ijs. Er is altijd wat te leren, zelfs op mijn leeftijd!”

“Door te blijven leren kom ik altijd goed beslagen ten ijs”

Toetsen aan het bed

Nel: “Toetsen aan het bed is echt van grote meerwaarde. Vroeger werd je nauwelijks tussentijds getoetst; je had je opleiding afgerond en ging nog een paar keer naar een bijeenkomst waar je getoetst werd. Ver weg van de praktijk, ver weg van de cliënt. Het kon zomaar gebeuren dat je het theoretisch deel van een cursus in januari had afgerond en dat je in september pas op praktijk getoetst werd. Tegen die tijd was de theorie natuurlijk al lang weer weggezakt. Tussentijds toetsen op de werkvloer maakt leren toegepast en actueel. Het maakt dat wat je leert, beter blijft hangen. Dat geeft zelfvertrouwen en maakt je scherper in je werk.”

Benieuwd wat LearnLinq voor jou kan betekenen?