Visie op leren

De wereld waarin we leven en werken wordt steeds complexer. De ontwikkelingen gaan snel. Leren en werken kun je daarom niet meer los van elkaar zien; ze moeten op een krachtige manier met elkaar verbonden zijn.

Voorwoord van Martijn Luijks

In de wereld van nu moeten medewerkers zich continu blijven bijscholen om hun kennis op peil te houden. Bovendien zakt kennis soms weg. Maar veel tijd om te studeren is er eigenlijk niet; medewerkers zijn vaak niet lang te missen op de werkvloer. Daarnaast zijn we tegenwoordig gewend geraakt aan ‘snel even iets nalezen’ en hebben we meestal niet de tijd om ons echt te verdiepen in een bepaald onderwerp.

Wij zien leren dan ook als een continu proces: professionals moeten zich op elk moment, op elke plek en op een voor hen prettige manier kunnen ontwikkelen. Traditionele vormen van onderwijs en e-learning alleen volstaan niet meer als oplossing voor het bevoegd en bekwaam houden van professionals.

Verder lezen over onze visie op leren en leerplatformen? Download via de linker button onze visie op leren voor de zorgsector. Benieuwd naar onze visie voor een andere sector? Klik dan op de rechter button.